Om oss

Etter noen års pause er vi tilbake igjen som 100% selvstendig maskinentreprenør!

Er du nysgjerrig på hvem vi er og hva vi driver med? Les videre da vel…

Historien om

Jan Erichsen Maskin

Etter to år på videregående landbruksskole begynte Jan Erichsen i lære som anleggsgartner i 2005. Året etter ble den første traktoren kjøpt og enkeltmannsforetaket Jan Erichsen Maskin ble stiftet.

Frem til læretiden var over og fagbrevet bestått på høsten 2007 drev vi mest med små transportoppdrag og små gravejobber ved siden av lærling jobben som anleggsgartner.

Men brøyting, der hadde vi full rode med eget utstyr i Øvre Eiker siden høsten 2006 noe vi har fortsatt uavbrutt med i alle år og det er blitt vår røde tråd. Første gravemaskin, en 8 tonns Komatsu ble kjøpt i 2008 og da ballet det på seg med utstyr som blant annet dumperhenger til traktor for å være selvhjulpen med transport.

I 2015 tok vi transportdelen ett steg videre å kjøpte tippbil.

I 2016 omdannet vi enkeltmannsforetaket til aksjeselskap og firmanavnet ble Jan Erichsen Maskin AS.

I perioden 2017 til 2022 valgte vi å drive som innleid underentreprenør med egen graver for Eide Maskin As og faser dermed bort egne prosjekter.

For 2022 dukket muligheten for påfyll av kunnskap og erfaringer opp, så jeg takket ja til jobben som innleid formann for Rønaas Entreprenør As. Dette ble ett utrolig nyttig og lærerikt år, med mye ny lærdom og innsikt på VA/infrastruktur og drift av større anlegg.

Innimellom alt dette har det vært mange krumspring underveis. Vi kan nevne en periode med egen krokbil, perioder som innleid sjåfør på kranbiler, tømmerbiler, tippbiler, sugebil osv.

Alt dette har gitt oss en bred og allsidig bakgrunn som gjør at vi nå føler oss meget godt rustet for åsatse for fullt i 100 prosent egen regi.

Vårt mål er å kunne tilby våre kunder 100% kvalitet til en fornuftig pris.